П`ятниця
17.05.2024
10:10
Категорії розділу
Вхід на сайт
Пошук
Календарь
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Сайт учителя-словесника Цимбалюк Тамари Василівни

Блог

Головна » 2015 » Жовтень » 30 » Обдарованість
22:03
Обдарованість

Дива творять талановитi руки

Казкова жар-птиця, кавове дерево, променисті соняшники – навіть не віриться, що ці дива створили маленькі вправні пальчики зовсім юної майстрині – шестикласниці Ангеліни Тригубенко. Для дівчинки ручна робота - справжнє усвідомлене захоплення, стиль її життя. Створюючи сувеніри, бісерні прикраси, квіткові композиції, картини, панно, вона висловлює власне оригінальне бачення навколишнього світу. Як і кожна творча людина, Ангеліна вміє бачити прекрасне навіть у буденних речах. Дива навколо, треба тільки вірити у них, – переконує вона.

Ангеліна – учениця Хотинської ЗОШ №5. Дівчинка гарно навчається, має багато друзів,  любить читати книжки, слухати музику, дивитись фільми. Але рукоділля - це її найголовніше захоплення. Саме тут працює моя душа, фантазія і руки, - охоче ділиться юна майстриня. Їй подобається виготовляти різні сувеніри  і подарунки для рідних та друзів.

 Маленька рукодільниця вже опанувала прийоми плетіння бісеру, різні техніки аплікації, перехресне, паралельне плетіння, низання. Дівчинка працює з різними матеріалами, однак, найулюбленіші  - це джутова нитка і кавові зерна. Саме з них виготовляє цілі тематичні експозиції, картини, в яких поєднує різні техніки та матеріали.

На нові вироби мене надихає природа або чиясь гарна робота. Сюжети часто підказує саме життя, іноді нові ідеї шукаю в журналах та Інтернеті. Багато підказує і допомагає мама Ольга Іванівна. Вона також робить вироби із джутового шнура, плете шпицями, шиє. Переконана, щоб розвиватись, потрібно вчитися на роботах інших майстрів, але робити щось своє, - розповідає Ангеліна.

Дівчинці дуже подобається сам процес роботи. Ручна робота заспокоює та надихає, допомагає зосередитись на позитиві. Ангеліна переконана, що саме оптимістичний погляд на світ та життєрадісний характер допомагають їй створювати такі світлі та веселі композиції.

На запитання про виставку власних робіт Ангеліна посміхається. Поки що, - каже, - робіт небагато, бо я їх роздаровую друзям та знайомим, адже краса повинна нести радість і задоволення. Мені приємно, коли мої роботи подобаються людям, тоді розумію, що старалась недаремно.

Але про виставку дівчинка мріє, однак зовсім не для слави чи визнання. Ангеліна планує продати свої роботи, а виручені кошти передати на благодійні цілі. Мистецтво повинне служити добру, - переконана вона.

Майбутню професію з рукоділлям Ангеліна не пов’язує . Це заняття просто для душі. Мені подобається давати друге життя старим речам, хочеться навчитися шити та оздоблювати одяг. Не люблю стандартних речей, - зізнається юна майстриня.

Творчі роботи Ангеліни неодноразово демонструвалися на виставках у школі та районному будинку учнівської творчості, були відзначені високою оцінкою на районному фольклорному фестивалі «Чисті роси».

Але дівчинка не любить хвалитися успіхами. Каже, що найкраще про неї говорять її витвори, адже у них вона вкладає душу. Серйозна, допитлива та цілеспрямована, вона постійно цікавиться новими техніками, ідеями, проектами. У майбутньому її обов’язково чекає успіх, бо має незвичайний талант творити красу та дарувати її іншим.

Надзвичайно приємно спостерігати за меткими маленькими пальчиками, які  бісеринка за бісеринкою творять нову картину. Якою на ній буде гама кольорів, можна лишень здогадуватися. А ще - по-доброму заздрити натхненню трудівниці, її таланту і терпінню, радіти шедеврам, народженим її працьовитими руками, щирою душею і великим добрим серцем.

Переглядів: 534 | Додав: Tamara | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar